Kinderopvang Pebbels jaarlijkse brandoefening 2017

Evaluatie brandoefening

Wat ging goed?

De leidsters hebben zoals de vorige keren weer snel gehandeld, we hebben een recordtijd van maar liefst 2.40 minuten! Dit kwam ook, omdat we de verzamelplek hebben veranderd. Voorheen was Staal makelaar de verzamelplek, dit keer gingen we verzamelen in de tuin. Dit omdat het nogal koud weer is. Het was weer mooi om te zien hoe de leidsters met elkaar samenwerkten en dat de stagiaires ook goed op de hoogte waren, hoe het allemaal werkt.

Peutergroep:

José en Anita waren vandaag op de groep, samen met Estelle. De kinderen hadden geen schoenen aan, dus waren ze genoodzaakt om op sokken naar buiten te gaan. Wanneer het alarm afging, zijn de leidsters met de kinderen in een rij gaan staan. De leidsters waren rustig  en brachten dit ook over naar de kinderen. In een lange rij werden de kinderen naar buiten begeleidt. Na controle was de groep keurig achter gelaten, de stekkers waren eruit, ramen en deuren waren gesloten, de lampen waren uit en de telefoon en map werden meegenomen naar buiten.

Verticale groep:

Op de verticale groep stonden Gwen en Sharon, samen met Ashanty. Op deze groep was ook een wijziging, namelijk dat de kleinste kinderen in het evacuatiebedje worden vervoerd. Dit werd goed opgepakt en het bedje stond snel klaar. De kinderen werden er in gezet en de grotere kinderen werden meegenomen aan de hand. Het scheelt dat de verzamelplek vlakbij was, dus de kinderen waren snel buiten. Ook op deze groep was alles goed achter gelaten.

Babygroep:

Op de babygroep stonden Janneke en Melanie, samen met Sarah. Ook voor deze groep was een wijziging, nu werd namelijk niet het bedje van de verticale groep gebruikt, maar het bedje op de slaapkamer van de peuters. Janneke kwam als eerste naar beneden om het bedje klaar te zetten en de eerste baby’s werden al beneden gebracht. Dit betekend dus dat de taken goed zijn verdeeld. Ook werden alle baby’s snel naar beneden gebracht, gelukkig hadden ze vandaag niet de groep vol zitten. Ook na controle was alles weer goed achtergelaten.

Verbeterpunten.

Deze oefening is vlekkeloos verlopen, alle kinderen waren snel buiten, de groepen zijn goed achtergelaten.  Dus mijn complimenten weer voor de goede en snelle handelingen van mijn collega’s. Er is een aantal keer aan mij gevraagd of de oefening ook op een dag kan, wanneer er minder personeel aanwezig is, bijvoorbeeld op de vrijdag. Dit kunnen jullie natuurlijk ook een keer zelf met elkaar bespreken en uitvoeren. Dat het zonder het alarm ook een keer kan, je kunt met elkaar een dag afspreken en een tijd dat de oefening plaats vindt.  Dit vond ik een hele sterke opmerking, want we oefenen natuurlijk nu steeds op dagen dat het meeste personeel aanwezig is, maar een keer oefenen op de dag wanneer het rustiger is, is natuurlijk ook niet verkeerd. Dus dat is een opdracht voor in de toekomst.

« Terug naar nieuwsoverzicht