Kinderopvang Olivo pannenkoekdag 2018

Zuidwolde, 16 maart 2018

Landelijk pannenkoekfeest: kinderen bakken voor opa’s en oma’s

NATIONALE PANNENKOEKDAG BRACHT OP 16 MAART JONG EN OUD DICHTER BIJ ELKAAR

Afgelopen vrijdag 16 maart was het Nationale Pannenkoekdag. Een pannenkoekfeest voor jong en oud. Heel veel opa’s en oma’s en ouderen uit verzorgingshuizen worden op die dag in het zonnetje gezet. Kinderopvang MoreThanKidz Olivo zette de bewoners van het Tonckenhuys in het zonnetje. Lekker samen pannenkoeken eten en aandacht voor elkaar, daar draait het om tijdens Nationale Pannenkoekdag.

 

Maar liefst 60 bewoners van het Tonckenshuys en 50 kinderen  kwamen pannenkoeken bakken, eten en uitserveren. Er werden zelfs tafels gereserveerd. Zo heeft ook een bewoner voor volgens jaar al gereserveerd.

In de week voor 16 maart waren de kinderen binnen MoreThanKidz druk geweest met het maken van schorten, mutsen en placemats. Zo werd het een sfeervol samenzijn!

Pannenkoeken blijken een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens. Elke school/kinderopvang geeft een eigen invulling aan deze inmiddels Nederlandse traditie.

Pannenkoekplant stekken

Bij kinderopvang MoreThanKidz Olivo in Zuidwolde brachten oer-Hollandse pannenkoeken en de pannenkoekplant jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact. ‘Veel kinderen hebben niet zulke hele groene vingers meer. Met de steun van de ouderen moet het stekken van een pannenkoekplant toch gaan lukken. Leerzaam voor de kids, met zo’n plantje zetten we de ouderen blijvend in het zonnetje en gaan beide leeftijdsgroepen samen aan de slag.’

Kinderopvang Olivo Pannenkoekdag 2018Kinderopvang Olivo Pannenkoekdag 2018Kinderopvang Olivo Pannenkoekdag 2018

« Terug naar nieuwsoverzicht